Onze bijdrage aan duurzaamheid!Wij zijn onze online shop gestart met een bepaalde visie. Een visie waarin wij ook ons steentje bij willen dragen aan het milieu. Dit doen we door kritisch te kijken naar de merken die we toevoegen aan onze shop. Elk merk wat Pora Pora verkoopt heeft hier op zijn eigen maar verschillende manier invulling aan gegeven en dat vinden wij belangrijk.
Zo is veel kleding gemaakt van verantwoordelijk materiaal, denk hierbij aan GOTS en OEKO-TEX gecertificeerde stoffen. Ze worden gemaakt binnen een schoon productieproces, collecties zijn meaningless waste, dus geen bulk voorraden en ook erg belangrijk er zijn verschillende NOOS collecties. Dit staat voor Never Out Of Stock waarbij je dus kunt denken aan items die beschikbaar blijven in de voorraad, ongeacht het seizoen.

Een ander belangrijk punt voor ons is het verpakkings materiaal. Onze pakketten zullen wij verzenden in brievenbusdozen en verzendzakken (gemaakt van gerecycled plastic). Ook bij alle andere spullen zoals stickers, vloeipapier en het inpakpapier hebben we gekeken naar het gebruik van milieuvriendelijke materialen. Daarnaast kwamen we er al tijdens de voorbereidingen achter hoe ongelofelijk veel verpakkingsmateriaal we dag in dag uit voorbij zien komen in onze Pora Pora office. Materiaal wat we vervolgens ook vrijwel direct weer klein scheurde en weggooide. Hier kregen we beide pijne buik van want we zagen ook dat met een beetje zorgvuldigheid je veel verpakkingen nog gemakkelijk een keer zou kunnen hergebruiken. Wanneer het aankomt op pakketjes versturen vinden we het ook belangrijk om te kijken naar het milieu. Daarom kiezen wij ervoor jouw als klant hierin een keuze te geven. Maar hoe dan vraag je je misschien af?

Nou zo → Je kunt er voor kiezen (hiervoor hebben we een optie toegevoegd in je winkelmand online, welke je dus kan aanvinken) om jouw pakketje te laten versturen in een hergebruikte verpakking. Deze optie geldt zowel voor een brievenbusdoos als voor een verzendzak.

Onze taak is vervolgens om ontzettend kritisch te zijn wat betreft de beoordeling of een verpakking, welke retour komt, nog in goed genoege staat is om deze te hergebruiken. Samen goed doen, wij zijn voor!